Inloggen

Dirigent

Zangkoor Voorst wordt geleid door Wim Riefel. Ons koor prijst zich gelukkig met de al meer dan 35 jaar durende samenwerking met deze veelzijdige dirigent, die ons altijd weer weet te inspireren.

Wim Riefel kreeg op jonge leeftijd orgelles van zijn vader en was actief als jongenssopraan. Hij studeerde aan het Utrechts Conservatorium orgel en kerkmuziek, improvisatie, koordirectie en clavecimbel en heeft zich verdiept in historische instrumenten en diens speelwijze. Hij is als cantororganist verbonden aan de Martinuskerk te Warnsveld en is dirigent van diverse koren w.o. gemengde-, kamer-, kinder- en cantorij.

Sinds 1 maart 2003 is hij vaste dirigent van het Koninklijk Zutphense Mannenkoor.

Hij geeft orgel-, piano en zanglessen in de regio en hij werkt als muziekrecensent voor het Gelders Dagblad. Daarnaast werkt hij als orgeldocent in Noord-Duitsland en geeft les op historische orgels. Hij werkte mee aan de dubbel CD "Orgels in de Achterhoek". Samen met zijn vrouw Judy Riefel-Lindel concerteerde hij in Amerika. Zij waren beiden koorleiders van het bekende "Stadsjongenskoor Zutphen" dat met Bach Koor Holland drie keer de Mattheus Passion uitvoerde. In 2008 werd Wim Riefel door de Koninklijke Nederlandse Bond van Zang- en Oratoriumverenigingen onderscheiden met een zilveren speld voor zijn verdienste voor de koorwereld.